På Strutsen tar vi mat på allvar. Bra och god mat är a och o för att barn ska växa och må bra. Vi är stolta över vår kock Oskar och hans goda matlagning, lagad från grunden av närproducerade och ofta ekologiska råvaror. Jämför med förskolor som köper in catering – här doftar den näringsrika maten i köket från tidig morgon. Oskar lägger ned stor tid och omsorg på maten.
Tre dagar i veckan äter vi vegetarisk mat, en dag kyckling och en dag fisk.
Maten tillagas från grunden och vår strävan är att använda ekologiskt odlade råvaror och att maten är närproducerad. Vår kock Oskar är anställd 32 tim/vecka.
På Igelkotten serveras lunch klockan 11.00.
På Delfinen och Flodhästen serveras lunch klockan 11.15.
Frukost erbjuds till de barn som har behov till och med 7.45.
Mellanmål serveras 14.00 på alla avdelningar. Vi har även fruktstund varje dag.